school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Uteniškiai svečiuose sėmėsi teigiamų patirčių

2023 12 18 stazuote2023 m. gruodžio 13-14 dienomis Utenos rajono savivaldybės ugdymo įstaigų vadovai kartu su vicemere Daiva Pečione, savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėju Romualdu Kraulišu ir skyriaus specialistais lankėsi Šalčininkų, Druskininkų ir Varėnos savivaldybėse pagal stažuotės „Lyderystė „Tūkstantmečio mokyklų“ programos įgyvendinimui“ programą.
Utenos rajono savivaldybė jau yra parengusi nacionalinės „Tūkstantmečio mokyklų“ programos projektą ir ruošiasi jo įgyvendinimui. Stažuotės metu uteniškiai susipažino su lankytų savivaldybių patirtimis įgyvendinant šios programos projektus.


Šalčininkų rajono savivaldybėje susitikimo metu su Šalčininkų savivaldybės vicemeru Valdemar Sliževski, administracijos direktoriumi Gžegož Jurgo, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič, Švietimo ir sporto skyriaus specialiste Katažina Sokolovska aptartas Šalčininkų rajono švietimo įstaigų tinklas, jo išskirtinumas dėl ugdymo organizavimo trimis kalbomis, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumas. Susitikimo metu vyko diskusija apie „Tūkstantmečio mokyklų programos“ idėjų įgyvendinimą savivaldybėje.
Šalčininkuose uteniškių komanda taip pat ir lankėsi Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijoje, Šalčininkų Stanislavo Moniuškos menų mokykloje, Vladislovo Kozakevičiaus laisvalaikio ir sporto centre, Jašiūnų ir Vilkiškių dvaruose. Šis kraštas turtingas istoriniu palikimu, kuris tikslingai pritaikomas mokinių kultūriniam ugdymui.
Stažuotės dalyviai Druskininkų savivaldybėje susitiko su Druskininkų savivaldybės vicemeru Simonu Kazakevičiumi, kuris pristatė Druskininkų strateginius tikslus, savivaldybės plėtros planus. Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Diana Brown ir Švietimo skyriaus vedėja Jurgita Naruckienė pasidalino „Tūkstantmečio mokyklų“ programos įgyvendinimo patirtimi.
Aplankyta ir Varėnos rajono savivaldybė, vyko susitikimas su Varėnos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja, atliekančia Švietimo skyriaus vedėjo funkcijas Rima Svirskiene. Utenos komanda svečiavosi Varėnos „Ryto“ progimnazijoje ir Varėnos lopšelyje-darželyje „Žilvytis“.
Utenos rajono savivaldybė nuoširdžiai dėkoja aplankytų savivaldybių komandoms už atvirumą ir suorganizuotus naudingus susitikimus!

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041