school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Aktuali informacija viešojo maitinimo įmonėms turinčioms „Verslo naujoko“ statusą

Sveikiname pradėjus viešojo maitinimo įstaigų verslą! Jūs įgyjate „Verslo naujoko“ statusą, kaip naujai įsteigtos įmonės, kuri veiklą vykdo maisto ir veterinarijos srityje ne ilgiau kaip 12 mėnesių. Ūkio subjekto veiklos pradžia laikoma nuo leidimo ar (ir) licencijos išdavimo datos.
Pirmaisiais ūkio subjekto veiklos metais ūkio subjektui reguliariai teikiamos konsultacijos bei metodinė pagalba. Identifikavus pažeidimus Verslo naujokams netaikomos poveikio priemonės, o nustatomas tinkamas terminas pažeidimams ištaisyti.


Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai maisto ir veterinarinę kontrolę vykdo visoje šalies teritorijoje. Kaip gi pasirengti patikrinimams? Viešojo maitinimo įmonės privalo užtikrinti, kad patalpos, kuriose tvarkomas maistas, būtų švarios, tvarkingos, tinkamos palaikyti geros higienos praktiką (įskaitant maisto apsaugą nuo užteršimo tvarkymo metu per įrenginius, medžiagas, vandenį, orą, asmenis bei išorinius šaltinius, tokius kaip graužikai ir vabzdžiai). Patalpos, kuriose tvarkomas maistas, turi būti įrengtos taip, kad jose nesikauptų nešvarumai, neaugtų pelėsiai, nesusidarytų garų kondensatas, neišsiskirtų toksinių medžiagų ar pašalinių dalelių bei kitų teršalų, kurie galėtų patekti į maistą. Jose negalima auginti augalų, laikyti dirbtinių gėlių ar kitokių interjero papuošimų, kurie galėtų būti nešvarumų kaupimosi vieta ir tapti maisto užteršimo šaltiniu. Visi paviršiai (įskaitant įrenginių paviršius), kurie gali liestis su maistu, turi būti pagaminti iš lygių, plaunamų, netoksiškų medžiagų bei užtikrinama jų švara, valymas ir, jei būtina, dezinfekcija. Valant ir dezinfekuojant patalpas bei įrangą būtina imtis visų atsargumo priemonių, kad nebūtų užterštas maistas. Plovikliai ir dezinfektantai turi būti įteisinti Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka, naudojami pagal gamintojo nurodymus, atitikti naudojimo paskirtį. Maisto tvarkymo vietoje turi būti natūralus, dirbtinis arba mišrus apšvietimas, neiškreipiantis spalvų, netrukdantis higieniškai tvarkyti maistą. Maistas turi būti apsaugotas nuo tiesioginių saulės spindulių. Maisto tvarkymo vietoje turi būti tekančio šalto ir karšto vandens tiekimas. Maisto produktų ir žaliavų laikymo sąlygos bei tinkamumo vartoti terminai turi atitikti teisės aktų reikalavimus, jei jų nėra – gamintojo nurodymus. Įmonė turi turėti dokumentus patvirtinančius maisto produktų ir žaliavų įsigijimą ir pardavimą (važtaraščiai, PVM sąskaitos-faktūros, čekiai ir pan.). Maisto tvarkymo subjektai, tvarkydami maistą, turi naudotis Geros higienos praktikos taisyklėmis, skirtomis viešojo maitinimo įmonėms arba pasinaudoti teisės aktuose įtvirtintomis išimtimis. Asmenys, kurie tvarko maistą, turi pasitikrinti sveikatą Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka prieš pirmą kartą pradėdami dirbti maisto įmonėje ir tikrintis periodiškai, taip pat turi turėti teisės aktų nustatyta tvarka įgytų privalomųjų maisto higienos žinių, tiesiogiai susijusių su jų darbu, ir pagal įmonės sudarytus planus jas atnaujinti. Maisto ir kitokios atliekos neturi būti kaupiamos patalpose, kuriose tvarkomas maistas, jei tai nėra neišvengiama dėl technologinio proceso ypatybių. Atliekos rūšiuojamos ir tvarkomos pagal Lietuvos Respublikos teisės aktuose nustatytus reikalavimus.
Detalesnę informaciją apie ūkio subjektų priežiūrą taip pat galite rasti šioje VMVT informacinėje skiltyje https://vmvt.lt/veikla/ukio-subjektu-prieziura/ukio-subjektu-prieziura. Taip pat kviečiame naudotis mūsų paruoštomis atmintinėmis skirtingoms verslo sritims, kurios skirtos sužinoti pagrindinius reikalavimus ir leidimus konkrečiai veiklai https://vmvt.lt/veikla/ukio-subjektu-prieziura/atmintines-verslui.
Svarbiausius dokumentus, kurie reikalingi pradedant veiklą, galima rasti https://vmvt.lt/maisto-sauga/verslui/dokumentai-pradedant-veikla. Jei tam tikrų atsakymų ir dominančios srities nerandate ir turite papildomų klausimų, susijusių su reikalavimais verslui, visada kviečiame kreiptis į mūsų konsultantus, kurie pasiryžę padėti ir patarti pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos kompetencijos sritis trumpuoju konsultacijų telefono numeriu – 1879, el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba atvykę į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Utenos departamentą, Aušros g. 84, Utena.

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041