school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Skelbiame konkurso „Piešinio ant pastato, esančio J. Basanavičiaus g. 32, Utenoje (buvusi Utenos Rapolo Šaltenio progimnazija) fasadų“ nugalėtoją!

Buvusios Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos patalpos jau netrukus atgis naujoms veikloms. Šiose erdvėse įsikurs ekspozicijų – parodų ir renginių salė, kūrybinės dirbtuvės, meno instaliacijų vietos. Veiklas galės vykdyti įvairių sričių menininkai: grafikos ir tekstilės dizaineriai, tapytojai, kūrėjai, stiklo bei keramikos apdirbėjai, fotografai, kino – muzikos – garso kūrėjai, atlikėjai ir kt.


Piešinio konkursui buvo keliami reikalavimai:
- Atspindėti būsimą pastato paskirtį (šiuolaikinio meno erdvės);
- Pozityvumas;
- Unikalumas;
- Dermė su pastato architektūra ir aplinka, vietos kultūros ir istoriniu kontekstu, miesto komunikacija;
- Nekenkti Utenos rajono reputacijai ir įvaizdžiui;
- Piešinys turi užimti ne mažiau kaip 60 proc. pastato fasadų (pietinio, rytinio ir vakarinio).
Teikiant projektinį pasiūlymą buvo būtina atsižvelgti į tai, kad, darbų sąmatinė vertė neturi viršyti 30 000 Eur su PVM (įskaitant visas reikalingas medžiagas ir darbus).
Viešame konkurse savo piešinius, idėjas pasiūlė net 9 autoriai. Vertinimo komisija atrinko tris geriausias idėjas, kurios labiausiai atitiko konkurso kriterijus. I vietai skiriama 1500 Eur, II vietai – 1000 Eur, III vietai – 500 Eur.
Planuojama, kad I vietos nugalėtojo piešinys papuoš pastatą, esantį J. Basanavičiaus g. 32, Utenoje, 2024 m. rugpjūčio pabaigoje, Utenos miesto šventės metu.

I vietos nugalėtojas

Pavadinimas – LEMV

pirma vieta 1

pirma vieta 2 pirma vieta  3

Autorius – Linas Kaziulionis. Gatvės menininko darbai puošia svarbių pastatų fasadus ir yra žinomi visame pasaulyje. Vienas iš garsiausių autoriaus darbų - Indijoje, Delyje nutapytas kūrinys „Lietuvos - Indijos kultūrinis bendradarbiavimas” ir kiti darbai. Plačiau apie autorių >>>

Šio piešinio tikslas – sužadinti vaizduotę, įkvėpti, ugdyti bendradarbiavimą ir perteikti kultūrinį augimą Utenoje, vizualiai parodant dinamišką erdvę, kurioje įvairių sričių menininkai susiburs kurti, dalintis ir įkvėpti.

Plačiau apie idėją.
Pateiktas eskizas vaizduoja gyvybingą Utenos meninę erdvę, pasižyminčią abstrakčiu fonu, atskleidžiančią kūrybos ir bendradarbiavimo erdvės viziją. Eskize aiškiai matomi įvairių meno sričių atstovai, kiekvienas iš jų simbolizuoja kūrybinės raiškos platumą. Eskizas pabrėžia bendradarbiavimo pobūdį, įkūnijama ateities vizija, kurioje Utena garsėja ne tik gamtos grožiu, bet ir gyvybinga kultūrine aplinka. Fone vaizduojama vizuali tekstūrų, spalvų ir formų simfonija. Šis chaoso ir tvarkos sugretinimas atspindi patį kūrybinį procesą – tyrinėjimų ir atradimų kelionę. Fonui pasirinktos spalvos sąmoningai prislopintos, su žemiškais atspalviais, kurie sukelia ramybės, savistabos jausmus bei harmonijos pojūčius.

Komisijos narių vertinimu - tai modernus, vizualiai patrauklus, žaismingas, dinamiškas ir pasaulines tendencijas atliepiantis darbas. Originali laiko tėkmės idėja atskleista retro stiliumi.
Akivaizdu, kad piešiniu iliustratyviai įvykdyta iškelta užduotis - atspindėti pastato paskirtį (šiuolaikinio meno erdves). Atkreipiamas dėmesys - šimtaprocentinis fasadų (pietinio, rytinio ir vakarinio) padengimas. Sąmata aiškiai išskaidyta ir argumentuota.

LEMV vizualizacijos ir eskizai >>>


II vieta

Pavadinimas – Laisvė

Autorė – Eglė Amelynė

Vizualizacija1

Plačiau apie idėją.
Visi grafiniai sprendimai sukasi aplink žodį „laisvė“: svarbi saviraiškos laisvę, pasirinkimų laisvę tolimesnio miesto gyvenimo kūrimą. Ant fono dėliojami graviūriniai objektai, sukurtas unikalus personažas, paleidžiantis paukščius bei iš visų pusių apipintas augalais. Augalai, taip pat kaip kūrybinės laisvės simbolis, pakerės savo dydžiu ir masteliu.
Komisijos narių vertinimu - tai meniškas, malonus akiai, derantis su pastato ir miesto architektūra darbas. Patraukli piešinio idėja - pavaizduoti kūrybos laisvę, tačiau pasirinktas motyvas nėra pilnai atskleistas vakarinėje ir pietinėje fasadų pusėje. Atkreipiamas dėmesys - sąmata nedetalizuota ir nepagrįsta.


 III vieta

Pavadinimas – Žmogus

Autoriai – MB „Sielos ausys“

Vizualizacija01

Plačiau apie idėją.
Kūrinio dėmesio koncentracija ir pagrindas – žmogus. Klasikinis kūno vaizdavimas kaip nesenstantis ir visuomet aktualus simbolis tinkamas plačiai žmonių grupei. Klasikinis simbolis taip pat derintas prie esamos architektūros bei šalia esančios meno mokyklos. Pasirinktos stilizuotos figūros užpildytos potėpiais ir šiltomis, aktyviomis, žaismingomis spalvomis. Papildomas grafikos sluoksnis suteikia detalumo ir gylio, jis taip pat keičia spalvas ir vaizduoja neutralius augalinius motyvus bei aktualius objektus pagal pastato paskirtį ir veiklas.

Komisijos narių vertinimu, išreikšta „Žmogaus Kūrėjo“ tema atspindi pastato paskirtį, tačiau simboliai nėra originalūs. Piešinys meniškai subtilus, poetiškas, dera su pastato architektūra, atliepia jo funkciją, bet panašūs žmogaus vaizdiniai dažnai sutinkami mene. Spalvinis tonas per šviesus, pietiniame fasade „prapuola“ figūros, neišspręstas išpildymas vakariniame fasade.
Atkreipiamas dėmesys - sąmata nedetalizuota ir nepagrįsta.

Dėl projekto viešinimo ir koordinavimo kreiptis Utenos rajono savivaldybės mero patarėją Gerdą Rušienę, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. +370 623 46578.

 

 

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041