school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Geri darbai daromi tyliai

2024 06 04 geri darbaiVO ,,Gelbėkit vaikus'' Utenos struktūrinio padalinio savanoriai dalinasi idėjomis, veiklomis, gerais darbais ir savanoriauja su meile ir atsidavimu. Gegužės mėnesį VO ,,Gelbėkit vaikus‘‘ Utenos struktūriniame padalinyje lankėsi savanoriai iš Anglijos. Tai Karališkojo pašto (Royal Mail), telekomo (British Telecom) savanoriai, kurie renka ir veža labdarą. Jie aplankė 2 Utenos rajono šeimas, joms nupirko lovą ir dujinę viryklę.
Utenos rajono sunkiai gyvenančioms šeimoms su vaikais praeitais metais buvo suteikiama įvairi parama: 8 vaikams nupirktos kuprinės ir kanceliarinės priemonės, 3 vaikams drabužių, 8 vaikams padovanoti rėmėjų kompiuteriai (6 globojamiesiems vaikams ir 2 gimnazistams), 5 vaikams suteiktos psichologo konsultacijos, 12 vaikų išdalinti kuponai kanceliarinėms prekėms įsigyti (po 50 eurų), 14 vaikų aprūpinti higienos priemonėmis (suteikta nuo 1 iki 10 kartų) ir 8 šeimoms suteikta finansinė parama.


Vis daugiau Utenos miesto ir rajono ugdymo įstaigų dalyvauja solidarumo bėgime, kurio metu surinktos lėšos skiriamos organizacijos , VO ,,Gelbėkit vaikus‘‘ vaikų dienos centrams Lietuvoje bei Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose gyvenantiems vaikams su negalia. Džiaugiamės galėdami dalyvauti projektinėse veiklose ir gauti finansavimą iš Utenos rajono savivaldybės. Gautos lėšos buvo panaudotos vykdant 3 dienų vasaros poilsio stovyklą vaikams ir jų tėvams, mokymus vaikams ir paaugliams, temomis: ,,Saviugdos užsiėmimai naudojant dailės terapijos metodus‘‘, ,,Savikontrolės bei vidinės atsakomybės stiprinimas‘‘. Vyko užsiėmimai vaikų tėvams, temomis: ,,Emocinės sveikatos stiprinimas taikant dailės terapiją‘‘, ,,Savikontrolė ir jos vidiniai resursai‘‘. Suorganizuota išvyka į Anykščių baseiną ,,Bangenis‘‘. Gruodžio mėn. surengtos sporto žaidynės ,,Sugaukime Kalėdas‘‘.
Šiais metais taip pat dalyvavome projektinėje veikloje, gavome finansavimą iš Utenos rajono savivaldybės. Metai dosnūs savo idėjomis, veiklomis, gerais darbais, kuriuos savanoriai vykdo su meile ir atsidavimu.
Linkime geros ir turiningos vasaros. Apsupkime vaikus nuoširdžia meile, pagarba, supratimu ir pajusime, kad visa tai grįžta mums atgal su kaupu.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041