school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Pramonės parko atsiradimas - naujos galimybės Utenos rajono gyventojams

2024 07 17 pram parkasVyriausybė pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui Utenoje steigti pramonės parką ir, atsižvelgiant į jo reikšmę regionui, projektui suteikti valstybei svarbaus projekto statusą.

„Šiuo metu Utenos regione neturime teritorijos, skirtos gamybos ir paslaugų vystymui, todėl nėra galimybės maksimaliai išnaudoti turimą potencialą ir pritraukti investicijų. Įgyvendinus projektą, planuojama sukurti apie 310 naujų darbo vietų ir pritraukti 53,2 mln. eurų. Taip padidinsime regiono patrauklumą“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

20,47 ha Utenos pramonės parkas bus steigiamas savivaldybei priklausančiuose valstybinės žemės sklypuose. Įgyvendinus projektą, numatoma teikti intensyvesnę paramą smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrai, pritaikyti esamą infrastruktūrą užsienio ir vietos investuotojų poreikiams.

„Parengus teritoriją, atsivers galimybės į regioną pritraukti naujų vietos ir užsienio investuotojų, skatinti pramonės įmonių kūrimąsi ir plėtrą Utenos regione. Čia taip pat galės kurtis pažangių technologijų gamybos ir paslaugų sektoriaus įmonės“, – sako Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Marijus Kaukenas

 

 

 

 

 

 

Utenos rajono savivaldybės
meras Marijus Kaukėnas

„Pagaliau, po ilgo laiko, bendromis su Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija pastangomis išjudinome ir šį - Utenos kraštui strateginį klausimą. Pramonės parkas Utenoje jau seniai galėjo tapti realybe, tačiau įvairios aplinkybės to neleido padaryti. Pramonės parko įkūrimas savaime dar nereiškia investicijų, todėl laukia dar nemažai paruošiamųjų darbų. Turėsime atlikti įvairias technines procedūras, viešojo konkurso būdu atrinkti operatorių, kuris kuruos naująjį pramonės parką. Reikės savivaldybės, valstybės, ES lėšomis sutvarkyti ir pritaikyti šią teritoriją investuotojams. Tuomet 20,47 ha Utenos miesto teritorija taps patraukli norintiems statyti naujas gamyklas ir ne tik gamyklas, kas reikš daug naujų darbo vietų uteniškiams“ – teigia Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas.

Utenos pramonės parko teritorijai reikalinga infrastruktūra bus vystoma savivaldybės biudžeto, valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos paramos lėšomis.

Numatoma, kad, šiame pramonės parke sukūrus naujų darbo vietų, iki 2039 metų į valstybės biudžetą papildomai pateks 16,3 mln. eurų įplaukų dėl sumokamo gyventojų pajamų mokesčio ir 17,3 mln. eurų valstybinio socialinio draudimo įmokų.

Įsikursiantiems investuotojams Utenos pramonės parko teritorijoje bus taikomos specialiosios teisės aktuose numatytos sąlygos:
• Valstybinės žemės subnuomos spartesnės procedūros (ne aukciono būdu);
• Galimybė gauti nustatytas, papildomas mokesčių lengvatas;
• Iki sklypų viešosios infrastruktūros įrengimas (Lietuvos Respublikos valstybės, Utenos rajono savivaldybės biudžetų ir Europos Sąjungos paramos lėšomis).

Projektas bus pradėtas įgyvendinti, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai sudarius sutartį su Utenos rajono savivaldybės administracija dėl pramonės parko plėtros planų. Tolimesnės procedūros:
• Viešojo pirkimo vykdymas Utenos pramonės parko plėtros planui parengti;
• Utenos pramonės parko plėtros plano rengimas;
• Utenos pramonės parko plėtros plano tvirtinimas Utenos rajono savivaldybės taryboje;
• Utenos pramonės parko plėtros plano tvirtinimas Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje;
• Priimamas Utenos rajono savivaldybės tarybos sprendimas dėl Utenos pramonės parko steigimo, pramonės parko veiklos terminų nustatymo ir operatoriaus atrankos;
• Utenos pramonės parko operatoriaus parinkimas viešo konkurso būdu;
• Utenos rajono savivaldybės sutarties pasirašymas su Utenos pramonės parko operatoriumi;
• Valstybinių sklypų subnuoma;
• Utenos pramonės parko veiklos vystymo pradžia.

Daugiau informacijos:
Utenos rajono savivaldybės administracijos
Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus
vedėjo pavaduotoja Donata Lubienė
El.p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041