school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

MOTOTURIZMO RALIS – GIMTOJO KRAŠTO PAŽINIMUI

Rugpjūčio 24 dieną Lietuvoje vyko tradicinis 14-asis Lietuvos pažinimo ralis „Ryterna Modul Mototourism Rally 2024“. Tai kasmet organizuojamas didžiausias Lietuvos pažinimo renginys, suburiantis šimtus motociklininkų entuziastų kartu dalyvauti istoriniame intelektualaus mototurizmo ralyje ir varžytis dėl turiningiausios kelionės, per dieną aplankant apie 30 objektų, susijusių su Lietuvos kultūra, istorija ir paveldu.


Lietuvos pažinimo ralyje motociklais keliaujantys komandų nariai važiuoja po Lietuvą, apžiūri įdomias Lietuvos vietoves, susitinka ir bendrauja su lankomų vietų bendruomenėmis, o už organizatorių pateiktų užduočių įvykdymą gauna taškus. Užduotys yra susijusios su Lietuvos istorija, architektūra, etnografiniu paveldu ir leidžia ralio dalyviams geriau pažinti Lietuvą bei nuotaikingai praleisti laiką. Ralį laimi motociklininkų komanda, surinkusi daugiausiai taškų. Renginyje taip pat dalyvauja komandas atstovauti savo miestui deleguojantys merai ir savivaldybės, vietiniai žmonės ir kaimų bendruomenės, pasitinkantys keliautojus, atveriantys savo bendruomenių namų, vietos muziejų, bažnyčių duris, pristatantys savo krašto istoriją, etnografiją ir žymias asmenybes.
Šių metų renginyje „Ryterna Modul Mototourism Rally 2024“, kurio maršrutas driekėsi pietinėje Lietuvos dalyje, iš viso dalyvavo 949 dalyviai (214 komandų). Utenos rajonui mototurizmo ralyje atstovavo 2 motociklininkų komandos: ,,Degutiniai“ (kapitonė J. Vaškevičienė) ir ,,Utenos klajūnai“ (kapitonas G. Steponavičius). Renginio maršrutas buvo parengtas atsižvelgiant į atmintinų 2024 metų temas: nuo Europos Sąjungos ir NATO 20-mečio jubiliejų bei Dainų šventės 100-mečio, diplomatų Lozoraičių, didikų Pacų keliais iki Lietuvos katalikų kunigo, disidento, pogrindinio leidinio „Aušra“ ir „Lietuvos katalikų bažnyčios kronika“ bendradarbio Prano Račiūno. Kelionės metu ralio dalyviai susipažino ir su šio regiono Lietuvos mažąja kultūros sostine Višakio Rūda (Kazlų Rūdos savivaldybė).
Motociklininkų komandos turėjo susiplanuoti maršrutą pagal žemėlapyje pateiktus istorijos ir kultūros objektus, nuspręsti, kokiais keliais ir eiliškumu juos lankys, o ten nuvykę – atlikti įvairias jiems skirtas užduotis. Organizatorių pateiktos užduotys dalyvius stebino įvairove: nuo senovinio šulinio suradimo ir jo vandens paragavimo, mįslingų klausimų atspėjimo, bendrų dainų, nusifotografavimo prie numatytų objektų iki pasišnekučiavimų su vietos gyventojais ar komandos narių atsigaivinimo dvaro tvenkiniuose. Mototurizmo ralio metu kiekviena motociklininkų komanda per 9 valandas įveikė beveik 400 kilometrų atstumą, aplankė vidutiniškai po 14 turistinio maršruto objektų. Iškilmingas ralio dalyvių finišas tos pačios dienos vakare tradiciškai jau penktus metus vyko Kauno mieste, Rotušės aikštėje, kurioje susirinko ralio dalyviai iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių su savo miestų vėliavomis, praturtėję naujais įspūdžiais iš per visą dieną lankytų vietovių.
Renginį organizavo UAB „Ryterna Modul“, renginio partneriai: LR Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, Lietuvos policija, AB Regitra, Lietuvos motociklų sporto federacija, ralio motociklai ,,Yamaha“, Lietuvos šaulių sąjunga, Kauno miesto savivaldybė, Lietuvos turizmo informacijos centrų asociacija.

Nuotraukos: Utenos r. savivaldybės ir renginio dalyvių

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041