school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: 0 389 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: 0 800 77472, el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

  • Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

    Daugiau

Psichologinių krizių pagalbos centro paslaugos

2024 10 18 kriziuPsichologinių krizių pagalbos centras (PKPC) jau 4-erius metus teikia profesionalią pagalbą organizacijoms, bendruomenėms, asmenų grupėms, šeimoms po krizinių įvykių. Krizinis įvykis – kai artimasis giminaitis, bendradarbis ar kitas asmuo, susijęs emociniais ryšiais: patiria ūmią psichikos būklę, kai asmuo iškreiptai suvokia ir (ar) praranda racionalų ryšį su realybe; patiria smurtinę mirtį, nusižudo arba bando žudytis; staigiai miršta ar patiria terminalinę būklę dėl kitų priežasčių;

yra nukentėjęs nelaimingame atsitikime, kuriame sužeistas ar žuvo žmogus, įtariamas tokio nelaimingo atsitikimo kaltininkas ar kitaip emociškai paveiktas nelaimingo atsitikimo aplinkybių; tapo smurtinio nusikaltimo, kuriame sužeistas ar žuvo artimasis giminaitis, liudininku, ar yra kitaip emociškai paveiktas tokio krizinio įvykio, tampama nelaimingo atsitikimo ar žmogaus mirties liudininku (-ais); dėl krizinio įvykio sukeltų pasekmių jaučiamas į konkretų asmenį ar asmenų grupę nukreiptas itin didelis neigiamas visuomenės, socialinių tinklų ir (ar) žiniasklaidos dėmesys; kitos situacijos, kai paslaugų gavėjas buvo paveiktas krizinio įvykio, dėl kurio išgyvena psichologinę krizę, ir, Psichologinių krizių pagalbos centro specialistų nuomone, yra poreikis teikti psichologinių krizių valdymo paslaugas; asmuo patiria savižudybės grėsmę arba savižudybės grėsmė kyla jo aplinkoje (teikiamos tik Psichologinių krizių pagalbos centro paslaugos).

Skubi pirminė Psichologinių krizių pagalbos centro psichologo konsultacija teikiama nemokamai telefono numeriu 1815, I-V 9 – 19 val., VII 9 – 15 val., įskaitant šventines dienas.

*Pokalbis nėra anoniminis, tačiau visiškai konfidencialus. Esant būtinybei, gali reikėti pateikti asmeninius duomenis, kuriuos tvarkysime vadovaudamiesi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) taisyklėmis.

Tuo atveju, jei pokalbio metu įvertinsime ir sutarsime, kad jums gali būti reikalinga Mobili psichologinių krizių įveikimo komandos paslauga, paprašysime jūsų kontaktinių duomenų, kuriuos galėtume perduoti Mobiliosios psichologinių krizių veikimo komandos psichologams, kurie su jumis susieks susitarti dėl susitikimo (atvykimo į vietą) ir tolimesnės pagalbos teikimo galimybių ir būdų.

PASLAUGOS

Psichologinių krizių pagalbos centro konsultantai yra profesionalūs, ilgametę patirtį turintys psichologai ir psichoterapeutai, kurie specializuojasi krizių įveikimo srityje.

Konsultacijos telefonu metu, konsultantai vertina situaciją, o prireikus planuoja tolimesnius veiksmus. Prireikus į įvykio vietą siunčia Mobiliąją psichologinių krizių komandą, kuri padeda organizacijoms, bendruomenėms ar gyventojams nutikus kriziniam įvykiui.

Prireikus į įvykio vietą siunčia Mobiliąją psichologinių krizių įveikimo komandą, kuri padeda organizacijoms, bendruomenėms ar šeimoms (kai paveiktas daugiau kaip vienas asmuo) nutikus kriziniam įvykiui.

SKAMBUČIAI

Dėl psichologinės krizės valdymo į Psichologinių krizių pagalbos centrą gali kreiptis įstaigos ar įmonės administracija ar atstovai, bendruomenių atstovai, krizę patyrusių asmenų grupės (šeimos), artimieji, bendradarbiai, kiti bendruomenės nariai, centro darbo laiku telefonu 1815.

Darbo laikas:
I-V 9–19 val.
VI 9–15 val.
Įskaitant šventines dienas

Tel. nr: 1815
el. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

KVIEČIAME SUSIPAŽINTI SU PKPC paslaugų algoritmu: čia

DAUGIAU INFORMACIJOS RASITE: https://pkpc.lt/

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041