school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: 0 389 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: 0 800 77472, el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Europos judumo savaitės renginiai Utenos rajone

3jUtenos rajono savivaldybėje 2024 m. rugsėjo 16-22 dienomis buvo minima Europos judumo savaitė, kurios pagrindinis akcentas - Tarptautinė diena be automobilio. Europos judumo savaitei paminėti buvo organizuojami įvairūs renginiai, akcijos, iniciatyvos Utenos rajono švietimo įstaigose: Utenos Adolfo Šapokos, Dauniškio ir „Saulės“ gimnazijose, Utenos Aukštakalnio pradinėje mokykloje, Utenos vaikų lopšeliuose-darželiuose „Gandrelis“, „Šaltinėlis“ ir „Želmenėlis“, „Varpelis“ ir kt.

Kaip ir kiekvienais metais rugsėjo 22 d. vyko tradicinis dviračių žygis , o rugsėjo 21 d. - pėsčiųjų žygis „Baltų paveldas Minčios girios tankmėje“ su žygio vedliu prof. Vykintu Vaitkevičiumi. Rugsėjo 20 d. Utenos miesto gyventojai ir svečiai turėjo galimybę nemokamai važiuoti UAB „Utenos autobusų parkas“ transporto aptarnaujamais maršrutais.
Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius dėkoja Utenos rajono švietimo įstaigų darbuotojams ir mokiniams, VšĮ „Taip kitaip“, organizavusiai dviračių žygį ir Sirutėnų krašto bendruomenei už dalyvių priėmimą, policijos ekipažui už dviratininkų saugumo užtikrinimą, VšĮ „Utenos turizmo informacijos centras“ - už pėsčiųjų žygį, Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui - už mankštas ir jogos praktikas suaugusiems, UAB „Utenos autobusų parkas“ - už nemokamą keleivių vežimą ir visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie iniciatyvų, skatinančių saugoti aplinką ir sveikatą.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041